Fiindca avem 3 raspunsuri (25, 50, 60), sansele sa nimeresti raspunsul corect sunt de 33,(3)%.
emiy 8 ianuarie 2021
se pot aplica prea multe logici .. pentru ca pentru 25 ai 50 % sanse
pentru 50% si 60% ai 25 % sanse ...
daca raspunsul trebuie sa fie doar unu unic atunci ai 50 % pentru 60 si 50 iar 25-u iese din discutie ...
Stefan 24 noiembrie 2020
0% ? :P
anaxor 9 decembrie 2020
50%..A SI D SUNT IDENTICE
Y0uRShAD0W 13 decembrie 2020
Paradox.
Adrian 1 ianuarie 2021
cazuri posibile/cazuri probabile=>2/4=>50%
emiy 8 ianuarie 2021
sansele sunt 100% pentru ca oricare e raspunsul corect .. daca intrebarea e random si raspunsu e random
crezi 26 ianuarie 2021
60%
aduna tot si imparte la 4 160%/4= 40
25% +25%+50%= 100% deci 1din 4 :1din 4:2din 4
urmatoarea este 40 % deci alegem 60%
Serby 7 februarie 2021
nu am inteles rationamentul tau. daca poti sa fii mai explicit...
florin 1 februarie 2021
15%
30%x50%=60%x25%=15%
florin 11 februarie 2021
La formulare text am observat greseala facuta din graba.
Text:
- Posibilitatea sa fie corect un raspuns care are o probabilitate de 50% sa fie ales este 33,(3)%
- Probabilitatea sa fie corect un raspuns care are o probabilitate de 50% sa fie ales este de 66,(6)%
Raspuns final: 16,6666666667%
florin 11 februarie 2021
probabilitatea sa fie corect un raspuns care are o probabilitate de 25% a fi ales este de 66,(6)%
Serby 7 februarie 2021
0%. A adevarat implica B adevarat, implica A si B raspunsuri gresite.
B corect implica inca un raspuns corect. cum probabilitatea poate sa fie una singura, rezulta B raspuns gresit. C raspuns gresit evident.
ioana 8 februarie 2021
50%: 2 cazuri favorabile, 4 posibile
netics 12 februarie 2021
0%.
Corect ar fi 75%, dar nu avem ca varianta de raspuns.
vlad 21 februarie 2021
50% pentru ca orice raspuns ai alege el poate sa fie ori adevarat ori fals. Aici nu e vorba despre cate cazuri sunt ci despre probabilitatea ca un raspuns sa fie adevarat sau fals.
Sergiu 15 martie 2021
Raspunsul este de 66% , pentru ca 2 raspunsuri sunt la fel deci unu cade , deci raman 3.
allosaur 27 martie 2021
1 intrebare
4 variante de raspins, nestiind raspunsul corect sansa de a alege e 25% indiferent de intrebare, indiferent de variantele de raspuns
allosaur 27 martie 2021
1 intrebare, 4 variante de raspuns
raspunsul e 25%
intrebarea nu e care dintre raspunsurile date sunt corecte,
ci "ce sansa ai ca sa nimeresti raspunsul corect alegand la intamplare"
bogdall 11 aprilie 2021
Este imposibil sa raspunzi la intrebare deoarece: deoarece sunt 4 variante de raspuns(A, B, C, D), atunci sansele de a nimeri raspunsul corect sunt de 25%, dar 25% se repeta de doua ori, ceea ce inseamna ca raspunsul corect devine 50% si atunci sunt 25% sanse sa raspunzi corect si cum 25% se repeta de doua ori, raspunsul corect devine 50% si sunt 25% sanse sa raspunzi corect ... si logica se repeta la infinit, ceea ce face ca problema sa nu aiba un raspuns... ce paradox!
bogdall 11 aprilie 2021
Ma uimesc singur :)
Mirica Catalin 2 mai 2021
Nai de unde sa stii
Pentru ca te inteaba daca dai la intamplare care e sansa sa raspunzi corect tu daca te gandesti:
sunt 4 raspunsuri
deci 25%
si dupaia se intampla paradoxul nu mai e la inamplare
pentru ca teai gandit la solutie
50% sa dai un rasp la plesneala
daca dai la plesneala vei avea dreptate 100%
daca te gandesti la raspuns niciodata no sa raspunzi corect : 0%
Paul 10 mai 2021
Chiar nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar va bate logica de tot. Raspunsul corect este 25%. Problema se pune daca ati ales Raspunsul la Intamplare!!!! Daca voi il alegeti in functie de rezultatul sau si trageti concluzii, deja nu ati ales intamplator. Ca sa alegi LA INTAMPLARE, cum spune enuntul, atunci trebuie sa vezi ca ai 4 variante si sansele tale sa nimeresti raspunsul bun LA INTAMPLARE sunt de 1/4 adica 0.25, sau 25%.
Lala 14 iunie 2021
Cred ca e 33%. Alegi random. Si doar 1 dintre cele 3 procente e raspunsul corect. Ceea ce inseamna ca e irelevant daca alegi A sau D pentru 25 %, pentru ca oricum tu poti sa alegi doar 1 dintre ele, si practic tu tre sa alegi procentul potrivit. Eu cred ca spatiul probabilistic ar trebui sa fie format din procentele astea, si nu variantele de raspuns A, B, C sau D. Fiind random, si alegand din 3 variante posibile, inseamna ca sansele ar trebui sa se imparte egal intre procente.
razvan 25 iulie 2021
eu nu va inteleg fratilor. s-a zis de mai multe ori ca sunt 50% sanse sa nimeresti raspunsul corect. Voi ati gasit si rezolvari care dau cu virgula. ba 33,3%, ba 66,6 %, ba 75% ba 0%. Sunt 4 raspunsuri posibile. Din alea fratilor alegeti 1.
60% nu are cum indiferent cum ai calcula. deci sare din schema.
Teoretic ai 25% sanse sa nimeresti un raspuns corect din 4. Stiind ca 25% este procentul corect, iar in grila de fata sunt de 2 ori 25%, ai sansa dubla. 25%+25%=50%
Si gata
Lucian 27 august 2021
Raspunsul corect al intrebarii este 25%.
Deci in intrebarea pusa si posibilitatile ei de raspuns, fiind doua posibilitati corecte, si doua gresite, raspunsul final e: 50%.
De ce tot va complicati/incurcati si va invartiti cu virgule si zecimale?